Pochera ägg - se & gör

POPULÄRT
koket.se
Pochera ägg - se & görNY
Foto: Cecilia Möller
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Pochera ägg - se & gör

3 ingredienser

Lisa Lemke visar hur du pocherar ägg. Lyxigt gott på brunchmackan eller i en sallad.

Sugen på en god hollandaisesås till ditt pocherade ägg? Här visar Tommy Myllymäki hur du slår en perfekt hollandaise.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

  • 4 ägg
  • vatten
  • 2 msk ättiksprit 12 %

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull.
  2. Blanda ättikssprit och vatten en skål. Knäck äggen i skålen.
  3. Stäng av plattan med kokande vatten.
  4. Stjälp ner äggen och ättiksvattnet i kastrullen och låt dra i cirka 3 minuter. Skaka lite på kastrullen under tiden så att ägget inte fastnar i botten.
  5. Ta därefter upp ägget med en hålslev och lägg upp på flat tallrik.