Poblano pesto

Poblano pesto
Foto: TV4

Den här fantasirika såsen får sin kraft av den medelstarka gröna poblanochilin. Rucola och pumpakärnor ersätter basilikan och pinjenötterna i traditionell italiensk pesto. Här behövs en mixer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 poblanochilifrukter
  • 1 dl matolja till stekning
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl rostade pumpakärnor
  • 2 dl rucolablad
  • 1 dl rapsolja
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 °. Hetta upp rejält med matolja i en stekpanna och stek poblanon i den heta oljan tills skalet släpper. Lägg över poblanon i en skål och täck med plastfilm, ställ kallt ca 10 minuter.
  2. Rosta oskalade vitlöksklyftor och pumpakärnor på en plåt i ugn i ca 5–7 minuter. Skala den rostade vitlöken och kärna ur och skala poblanon.
  3. Mixa poblano, pumpakärnor, rucola och vitlök, tillsätt rapsoljan och mixa till en jämn smet. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept