Tapas med grillad paprika och ansjovis

Från Nyhetsmorgon

Klassisk tapasrätt med ansjovis och grillad paprika på en skiva bröd. Enkelt att göra och gott att äta!

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon


16 september 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 st brödskiva
  • paprika
  • ansjovis
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rosta brödskivan.
  2. Rosta en paprika.
  3. Har du en gasspis kan du grilla paprikan på öppen låga, lägg den på den minsta lågan och vänd den tills skalet är svart.
  4. Sedan stoppar du den i en plastpåse i 10 minuter, det blir då lätt att dra av skalet och ta bort kärnhuset.
  5. Har du inte gasspis lägger du in den i ugnen och sätter på grillfunktionen, vänd den alltefter som den svartnar.
  6. Skär sedan paprikan i lagom stora bitar.
  7. Lägg paprikan på brödbiten och lägg på ansjovis.
  8. Ringla över olivolja och flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept