I samarbete med Scan

Pluma, vad är det?

Pluma eller kotlettkappa som det också kallas sitter ovanpå bitar som karré och kotlett. Den här köttbiten är en riktig godbit som allt för sällan nämns!


Pluman är saftig, mör och väldigt smakrik. Ta vara på det här fina köttet och använd en stektermometer när du lagar det så innertemperaturen inte överstiger 67 grader. Bjud in till en riktig festmåltid genom att steka pluma i antingen ugnen eller i stekpannan.
Köttet är så fint att bara lite salt och peppar räcker som krydda, låt sedan köttet tala för sig självt. Scans Rapsgris pluma är skivad och platt i formen vilket gör den till en uppskattad grillbit. Grilla köttet hårt, ett knaprigt yttre och ett saftigt inre blir godast!

Prova laga Grillad pluma med nektariner och ingefärsstekt pak choi eller Grillad pluma med baconpotatis, zucchinisalsa och getostaioli, så får du se själv!

I samarbete med Scan

Recepttips Pluma