I samarbete med Scan

Pluma av Svensk Rapsgris med jerkrub på fruktig karibisk sallad

45 m
4
Pluma av Svensk Rapsgris med jerkrub på fruktig karibisk sallad
Foto: Scan
45 m
4

Du behöver

  • 1 förp Scan pluma av Svensk Rapsgris

Jerkrub

  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk malen muskotnöt
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 stjärnanis, mortlad
  • 2 tsk salt

Fruktig karibisk sallad

  • 1 röd spansk peppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, saften
  • 1 msk honung
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 orange paprika

Gör så här

  1. Tänd grillen och blanda kryddorna till rubben och klappa in det på pluman.
  2. Finhacka spanska pepparn blanda med olja, lime, honung och ingefära till en dressing.
  3. Skala mangon, gurkan och rödlök. Skär mango, gurka och tomat i grova bitar.
  4. Skär rödlöken i skivor, paprikan i stora bitar och grilla tills de fått färg.
  5. Grilla pluman på grillen till en innertemp. mellan 65-70 grader, låt vila.
  6. Blanda de grillade grönsakerna med resten av grönsakerna och dressingen.
  7. Skiva pluman tunt och servera med den karibiska salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept