Plommonsufflé

Plommonsufflé
Foto: TV4

Laga en sufflé om du har många äggvitor över. Det är en luftig och lätt dessert som är mer lättlagad än du kan tro.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-8 st plommon,röda
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 0,5 tsk mandelextrakt
  • 5 st äggvitor
  • Övrigt:
  • sufflé form
  • florsocker

Gör så här

  1. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Lägg plommonen i vatten i en kastrull. Koka upp över hög värme. Sänk till låg värme och lägg på lock. Låt sjuda i 3-4 minuter. Rör ner socker och mandelextrakt. Dra av från värmen och ställ kastrullen i en bunke med iskallt vatten i 10 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner den i den kalla plommonblandningen. Häll smeten i suffléformen.
  3. Grädda i 15 minuter eller tills sufflén har svällt upp och fått fin färg. OBS! Öppna inte ugnsluckan, då sjunker sufflén ihop. Strö över florsocker och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept