Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré
Foto: TV4

Över hela världen kombinerar man fläskkött med frukt och sötsura blandningar. Hos oss har det förutom rätter med äpple mest blivit just plommonspäckad fläskkarré. Fläskkarré i bit hör till de styckningsdelar som vi ofta kan köpa till bra pris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg fläskkarré med ben
  • 1 stor morot
  • 20 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 200 g urkärnade katrinplommon
  • 1 msk smör
  • 3-4 dl vatten
  • 1 timjankvist
  • salt
  • peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • potatis och grönsaker
  • stektermometer
  • bindgarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bena ur köttet och hugg benen i bitar. Skala och grovhacka rotsakerna och löken. Blötlägg katrinplommonen. Gör ett hål på längden mitt i köttet. Fyll hålet med katrinplommon och bind upp köttet tätt med bindgarn. Sätt in en stektermometer mitt i köttet.
  2. Lägg kött, ben, lök, rotsaker och smör i en långpanna. Ställ in i ugnen. Låt steken få färg runt om genom att vända den flera gånger. Späd med vatten och bräsera tills stektermometern visar 85°, ca 1 timme. Ta upp köttet och låt det vila.
  3. Sila skyn. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda smör och mjöl till en redning. Red såsen genom att klicka i redningen under omrörning till önskad konsistens. Servera köttet i medeltjocka skivor med skyn, säsongens grönsaker och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept