Plommonfyllda färsrulader

Plommonfyllda färsrulader
Foto: TV4

Fyllda färsrulader är gott. Här med plommon och purjo. Du kan också prova med rökt skinka och en bit lagrad ost eller brynta trattkantareller och lök. Ombyte förnöjer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st potatisar, kokta och kalla (medelstora)
  • 400 g köttfärs
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 msk gul lök, riven
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 st purjolök, liten
  • katrinplommon, kärnfria
  • paprikapulver
  • 2 dl buljong till sky

Gör så här

  1. Pressa eller riv potatisen och blanda den med de övriga ingredienserna till färsen. Arbeta färsen smidig.
  2. Skölj en skärbräda och bred ut färsen till en fyrkantig kaka. Dela kakan i 10-12 delar lagom stora för rulader.
  3. Lägg i lite finstrimlad purjo och ett katrinplommon på varje. Använd en smörspade att vika färsen runt till rulader.
  4. Forma dem med våta händer så att inte fyllningen tränger ut. Pudra med paprika.
  5. Stek ruladerna i matfett på svag värme 8- 10 min och lägg upp dem på varmt fat.
  6. Vispa ur pannan med buljongen och sila skyn. Servera med potatismos och strimlad paprika. Ruladerna går bra att frysa.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept