Plommondessert

Plommondessert
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Plommondessert

9 ingredienser

Inget går upp mot en hemmagjord paj, på gårdens egen skörd. Vare sig det är din egen eller köpt på marknaden så är det en härlig höstdessert som är både lättlagad och kan förberedas i god tid. Servera pajen ljummen tillsammans med glass eller grädde.

Ingredienser

portioner
  • 750 g urkärnade, delade plommon
  • strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 citron, saft av
  • 2 dl vispgrädde
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg plommonen i en lättsmord ugnsform, sockra efter smak.
  2. Vispa ihop ägg och socker, vänd ned mjöl blandat med bakpulver. Vispa hårt och vänd ned. Smaka av med citron.
  3. Slå smeten över plommonen, grädda ca 45 min.