Plommondessert

Plommondessert
Foto: TV4

Kompott är en gammaldags efterrätt. Snäll och fin mot magen samtidigt som den kan göras riktigt festfin med små mandelbiskvier och en klick glass eller grädde om man känner för det. Här serveras den i högt glas med lite vaniljglass och spröda rån.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 plommon
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 bit kanel
  • 2 citronskivor

Till servering:

  • glasskulor
  • spröda rån

Gör så här

  1. Halvera plommonen och ta ut kärnorna. Snitta vaniljtången. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och kanel.
  2. Lägg i plommonen och citronskivorna. Koka dem ett par minuter. Fiska upp vaniljstång, kanel och citronskivor. Häll upp kompotten i en skål och låt den svalna. Kyl den sedan. Kompotten kan förvaras ett par dagar i kylen
  3. Lägg fyra glasskulor i botten på höga glas eller serveringsskålar. Toppa med plommonkompott och dekorera med rån. Tips: Byt ut vanilj och kanel mot några stjärnanis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept