Plättburgare med spenat och skinka

Plättburgare med spenat och skinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Plättburgare med spenat och skinka

9 ingredienser

Använd färdiglagade plättar som du finner i handeln för att förenkla arbetet när du ska göra dessa lite matigare ”burgare” som passar att servera på buffébordet, som lunch eller som supé.

Ingredienser

portioner

Fyllning:

  • 1 förp fryst spenat [ca 225 g]
  • 200 g rökt skinka, hackad
  • 2 msk margarin
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 dl ljus buljong
  • muskot, riven
  • 150 g ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.
  2. Tina spenaten, krydda med salt och muskot.
  3. Fräs margarin och mjöl, späd med buljong och koka 10 minuter. Krydda och vänd ned skinkan.
  4. Varva plättarna med spenat och skinkstuvning som fyllning. Lägg på plåt med bakpapper.
  5. Lägg spenat överst, strö på ost och gratinera tills osten smält.