Plättburgare med spenat och skinka

Plättburgare med spenat och skinka
Foto: TV4

Använd färdiglagade plättar som du finner i handeln för att förenkla arbetet när du ska göra dessa lite matigare ”burgare” som passar att servera på buffébordet, som lunch eller som supé.

26 januari 2009
Visa mer
24

Du behöver

  • Fyllning:
  • 1 paket fryst hackad spenat, ca 225g
  • 200 g rökt skinka, hackad
  • 2 msk margarin
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 dl ljus buljong
  • riven muskot
  • 150 g riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.
  2. Tina spenaten, krydda med salt och muskot.
  3. Fräs margarin och mjöl, späd med buljong och koka 10 minuter. Krydda och vänd ned skinkan.
  4. Varva plättarna med spenat och skinkstuvning som fyllning. Lägg på plåt med bakpapper.
  5. Lägg spenat överst, strö på ost och gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept