Plättbakelser med salt fyllning

Plättbakelser med salt fyllning
Foto: TV4

En enkel liten rätt som vuxna gillar, finns det hungriga barn i närheten kan man fylla deras bakelser med sylt eller rivet äpple och vispad grädde.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5-3 dl vetemjöl
  • salt
  • Fyllning:
  • 3 dl purjolök, finstrimlad
  • 3 dl gräddfil
  • 1 burk stenbitsrom

Gör så här

  1. Vispa ihop plättsmeten och grädda tunna plättar. Lägg upp plättarna på en tallrik.
  2. Rör ihop gräddfil, stenbitsrom och purjolök. Spar lite rom och purjolök till garnering.
  3. Fördela fyllningen genom att varva plättar med fyllning. Avsluta med en romklick och lite purjo på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept