Plättar med rabarberkompott

Plättar med rabarberkompott
Foto: TV4

Bjud på plättar och du blir populär för resten av dagen! Servera en syrlig rabarberkompott till som omväxling till sylten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Plättsmet:

  • 2 ägg
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde*
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk strö socker
  • 1 krm salt

Kompott:

  • 1 kg rabarber
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl vit sirap
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Skär hälften av rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vin, sirap och kanelstången och koka det till en tjock massa. Sila. Skär resten av rabarbern och låt den koka i såsen. Låt svalna.
  2. Blanda ägg, mjöl, socker och salt, tillsätt grädde och vatten och blanda till en jämn smet. Rör ner smält smör. Grädda plättarna i ett plättjärn, servera rabarberkompotten till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept