Plättar med hallongrädde

Plättar med hallongrädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Plättar med hallongrädde

7 ingredienser

Varje sommar borde alla barn få plättar med hallongrädde åtminstone en gång.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Till servering:

  • 4 dl färska hallon
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
  2. Hetta upp laggen och klicka i lite smör. Häll i ett tunt lager smet (ca ½ dl) till varje plätt. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända. Stek i ytterligare någon minut.
  3. Stek alla plättarna på samma sätt. Vispa grädden och blanda ner hallonen. Servera till de nygräddade plättarna.