Plättar med grönsaker

Plättar med grönsaker
Foto: TV4

Laga läckra, puffiga plättar av majs och servera med krämig guacamole som omväxling till vanliga plättar med sylt.

18 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk majs, 340 g
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1 msk smör
  • Guacamole:
  • 2 avokador
  • 2 msk pressad limesaft
  • 0,5 spansk peppar
  • 2 msk färsk koriander
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Mixa majskornen hastigt i mixer eller matberedare. Vispa ihop ägg och mjöl till en jämn smet. Blanda ner majsen.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka rödlöken. Hacka koriandern fint. Mosa avokadorna grovt med en gaffel i en skål. Blanda ned pressad lime, koriander och salt. Ställ svalt till servering.
  3. Hetta upp laggen, smält smöret och häll i ett lager smet, något tjockare än vanliga plättar. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända. Stek i ytterligare någon minut. Servera plättarna med guacamole.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept