Pizzasnurror

Pizzasnurror
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pizzasnurror

15 ingredienser

Det här är helt enkelt pizza utbakad som svensk kanelbulle. En rolig färgklick på buffébordet och även perfekt utflyktsmat.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst [1 förp]
  • 2 ägg
  • 13-15 dl vetemjöl

Tomatsås:

  • 1 tsk oregano
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk kinesisk soja

Fyllning:

  • 3 dl ost, riven
  • 100 g kokt skinka (eller rökt)
  • 2 dl gröna oliver
  • 1 ägg
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Vetedeg: Ljumma mjölken till 37°. Rör i olja och salt och smula i jästen. Knäck ett ägg och blanda ner det. Rör i det mesta av mjölet och arbeta kraftigt och länge. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Tomatsås: Rör ihop tomatpuré, pressad vitlök, soja och oregano. Riv osten. Strimla skinkan och grovhacka oliverna.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den med några få kraftiga tag. Dela i två halvor. Kavla ut till två plattor, ca 30 x 40 cm. Bred först på tomatsåsen och därefter antingen skinkan eller olivhacket. Täck med riven ost. Rulla ihop till en fast rulle. Dela varje rulle i 20-25 skivor. Lägg i bullformar. Täck med smörpapper och därefter bakduk.
  4. Sätt ugnen på 250°. Jäs i ca 30 minuter tills degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Vispa upp det andra ägget. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite riven ost. Grädda till vacker färg i 10-12 minuter.