Pizzadeg, Håkan Johanssons recept

Pizzadeg, Håkan Johanssons recept

Av: Håkan Johansson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

2 h 10 m

Ingredienser

portioner pizzor
  • 500 g vatten, kallt
  • 25 g jäst
  • 700 g stenmalet vetemjöl (ekologiskt)
  • 80 g durumvetemjöl, helst ekologiskt
  • 20 g havssalt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Bland vatten, jäst och mjöl i en köksmaskin ca 3 minuter på låg hastighet. Öka hastigheten och knåda degen 5 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 4 minuter.
  2. Lägg degen på mjölat bord och dela i sex lika stora delar. Smörj en plåt med olja. Rundriv degbitarna och lägg på plåten. Olja försiktigt in ovansidorna. Täck med plastfolie och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur.
  3. Platta ut degarna i mycket mjöl till valfri storlek och gör pizza.