Pizza på vattenmelon med granatäpple, mynta och fetaost

15 m
4
Från Nyhetsmorgon

Granatäpple är superfrukten som är rik på antioxidanter och somblockerar alla fria radikaler vi har i kroppen. Det är även känt för att hämma åderförkalkning, så nyttigare pizza än denna får man leta efter. En snabb och fräsch sommarrätt som gör susen för både magen och hälsan. Ett tips för att få ut granatäppelkärnor är att dela frukten på hälften, lägga en halva med snittytan mot handen och slå ut kärnorna genom att slå med en träslev på skalet, så att alla kärnor hamnar i din hand. Man kan även hålla direkt över en skål, men var försiktig så du inte stänker ner dig med fläckar från saften. /Leila

9 maj 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 1 liten vattenmelon
  • 1 näve pumpakärnor
  • 200 g fetaost
  • 1 granatäpple
  • 2 kvistar mynta
  • 1 limefrukt, saft av
  • olivolja
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Skala och skär vattenmelonen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på ett fat.
  2. Rosta pumpakärnorna i en torr och het kastrull med lite flingsalt.
  3. Strö smulad fetaost, granatäppelkärnor, plockade myntablad och saltrostade pumpakärnor över melonen.
  4. Ringla över olivolja och smaksätt med limesaft och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept