Pizza och kebab – köttfärs på två sätt

Pizza och kebab – köttfärs på två sätt
Foto: TV4

Det här är faktiskt fiffigare än vad det ser ut vid första anblicken. Tanken är nämligen att både barn och vuxna ska ha glädje av maten, alltså kryddas barnspetten eller barnpizzan försiktigt medan vuxenspetten kryddas lite mer. Använd pizzamix till pizzabottnarna så går matlagningen snabbt.

10 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Spett:
  • 400 g nötfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 8 träspett
  • smör att steka i

Pizzor:

  • 400 g nötfärs
  • smör att steka i
  • 4 msk hackade oliver
  • 2 finstrimlade feferoni
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 1 tsk oregano
  • 1 paket pizzamix
  • olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Spett: Skär spetten korta så att de ryms i stekpannan och lägg dem i blöt. Krydda färsen med salt och peppar. Krydda vuxenfärsen med hackad vitlök, hackad koriander och spiskummin. Forma köttfärsen och fäst den med handen runt spetten. Stek spetten i smör och servera dem varma eller ljumma.
  2. Pizzor: Sätt ugnen på 275°. Bryn färsen i smör i en stekpanna. Gör pizzadegen enligt anvisningen på paketet. Forma bottnarna och pensla dem med olivolja och bre på ett tunt lager tomatpuré. Lägg på färsen. Lägg oliver, feferoni, rödlök, hackad vitlök och oregano på vuxenpizzorna. Strö osten över alla pizzorna och grädda i 8–10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept