Pizza med sparris

Pizza med sparris
Foto: TV4

Små, läckra partypizzor kan serveras som förrätt, tilltugg eller på buffé. Det här är en lyxvariant med sparris och mozzarella.

27 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 0,5 paket jäst
  • 2 tsk salt
  • 6 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm torkad oregano eller basilika
  • Tomatsås:
  • 400 g passerade tomater
  • 0,5 dl tomatpuré
  • salt och malen svartpeppar
  • Fyllning:
  • 2 paket mozzarella
  • 2 buntar grön sparris
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Deg: Blanda samman mjöl och salt. Ljumma vattnet till 37°, fingerljummet. Smula i jästen i lite av vattnet och lös jästen. Tillsätt resten av vattnet blanda ner mjölet, lite i taget. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 250-275°. Skiva mozzarellan tunt. Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Häll tomat och tomatpuré i en kastrull. Koka ihop en smula och krydda med salt och peppar. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på bakplåtsduk eller -papper till små portionspizzor.
  3. Bre på tomatsås, lägg på sparris och lägg på mozzarella. Dofta över paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept