Pizza med kyckling, bacon och fetaost

Pizza med kyckling, bacon och fetaost
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pizza med kyckling, bacon och fetaost

15 ingredienser

Den italienska klassikern med influenser från Grekland.

Ingredienser

portioner

Deg:

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl vatten, ljummet
  • 0,75 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 100 g kokt kycklingkött (eller stekt)
  • 140 g bacon [1 förp]
  • 4 dl ost, riven
  • 0,5 röd paprika
  • 50 g fetaost
  • 0,5 rödlök

Tomatsås:

  • 4 dl passerade tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm strösocker

Gör så här

  1. Deg: Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg. Jäs i 40 minuter eller till dubbel storlek. Arbeta pizzadegen och dela den sedan i 4 delar. Jäs i ytterligare 10 minuter.
  2. Strimla baconet och lägg i kall panna. Sätt på värmen och fräs baconet i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla kycklingen fint. Koka ihop tomater, tomatpuré, salt, peppar och honung på svag värme i en kastrull.
  3. Sätt ugnen på 275°. Kavla ut de fyra pizzorna på bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Strö sedan över osten och sist kyckling och bacon och paprika. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda i 5-7 minuter. Skala och skär rödlöken i ringar. Ansa och tärna paprikan. Strö paprikatärningar och smula fetaost över de varma pizzorna. Lägg på rödlöksringarna och servera genast.