Pizza med färska tomater och champinjoner

Pizza med färska tomater och champinjoner
Foto: TV4

Du behöver

  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 8 färska tomater
  • 800 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 4 dl riven ost
  • 1 kruka färsk basilika
  • Tomatsås:
  • 4 dl passerade tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm socker

Gör så här

  1. Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg. Jäs i 40 minuter eller till dubbel storlek. Koka ihop tomater, tomatpuré, salt och peppar till tomatsåsen. Ta av från värmen och rör ner honungen. Arbeta pizzadegen och dela den sedan i 4 delar. Jäs i ytterligare 10 minuter. Sätt ugnen på 275°.
  2. Skär champinjonerna i skivor. Lägg dem i kall panna, sätt på värmen och låt champinjonerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs ytterligare en stund. Skär de färska tomaterna i skivor.
  3. Kavla ut de fyra pizzorna på ett bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Strö sedan över osten och sist tomatskivor och champinjoner. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda 5-7 minuter i 275°. Strö över färsk basilika före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept