Pizza med avokadosalsa, granatäpple och padrones

25 m
4
Pizza med avokadosalsa, granatäpple och padrones
Foto: Katarina Di Leva
25 m
4

Du behöver

  • 1 sats Italiensk pizzadeg
  • 250 g buffelmozzarella
  • 4 mogna avokado
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk koriander, bladen
  • 0,5 dl pressad lime
  • 1 dl + 2 msk olivolja
  • 1 tsk + 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 100 g padrones (små gröna pepparfrukter)
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme, 275–300 grader. Tryck ut fyra bitar pizzadeg för hand på ett mjölat bakbord, eller plåtar klädda med mjölade bakplåtspapper, så att de blir tunna i mitten och får tjocka, fluffiga kanter. Försök att inte knåda, endast trycka.
  2. Fördela mozzarellan över pizzabottnarna och grädda i ugnen i 10–15 minuter.
  3. Gröp under tiden ur avokadon och skär den i 2 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda avokado och vitlök med koriander, limesaft, 1 dl olivolja, 1 tsk salt och peppar.
  4. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek pepparfrukterna hårt tills de fått en gyllene färg. Krydda med ½ tsk salt. Toppa de nygräddade pizzorna med avokadosalladen, padrones och granatäpplekärnor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept