Pizza för kalorijägare

Pizza för kalorijägare
Foto: TV4

Pizzan i Italien innehåller sällan så mycket ost som den svenska. Här har vi sparat på den rivna osten och i stället tagit generöst med kesella. Skär jästpaketet på diagonalen så får du lagom 25 g jäst.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 dl lättmjölk
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 2 tsk salt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2,5 dl kesella 1% eller miniost 1%
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 150 g färska champinjoner
  • 100 g kokt skinka
  • 2 krm torkad oregano eller basilika, eller 2 msk färsk
  • 3 dl riven mager ost (10%)

Gör så här

  1. Pizzadeg: Ljumma mjölk och vatten till 37°, fingerljummet. Smula i jästen och tillsätt salt. Blanda ner den mindre mängden mjöl. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 250-275°. Förbered fyllningen. Blanda kesellan med pressad vitlök. Skiva tomaterna och champinjonerna. Strimla skinkan. Riv osten.
  3. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på bakplåtsduk eller -papper till en stor pizza eller till 4 portionspizzor. Bred kesellan på pizzan. Lägg på tomatskivor. Strö över champinjoner, skinka och hälften av oreganon eller basilikan. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept