Välgjorda pizzor som mättar många. Här får du förslag på varierad fyllning som passar de flesta smaker. Vad sägs om parmaskinka, tomat, stekt lök och sauterade champinjoner, samt en dessertpizza med Nutella som söt avslutning.
tomat, mozzarella, ruccola, parmaskinka och parmesanost
Fyllning 4
tomat, mozzarella, sauterade champinjon (se recept), vitlök, persilja och peperoncino
Fyllning 5
mozzarellaost, stekt gul lök (se recept)
Dessertpizza
smör, smält, att pensla pizzan med
nutella (eller annan bredbar nötchoklad)
flingsalt
Gör så här
Blanda ingredienserna till degen för hand eller i maskin i 15 minuter. Låt degen vila i 20 minuter. Därefter jobba ihop degen igen.
Pudra med lite mjöl, dela degen i 4 delar. Lägg den i 4 djupa tallrikar med lite mjöl i botten låt det hela jäsa till dubbel storlek.
Sätt på ugnen på max på både över och under värme, INTE varmluft. Pizza ska gräddas statisk.
Pensla ugnsplåten med lite olivolja så att degen bli lättare att arbeta ut. Kavla INTE. Täck hela plåten ända intill kanten använd fingertopparna försiktigt så att det inte blir hål.
Efter det picka hela degen med en gaffel och låt degen jäsa ytterligare i 30 minuter efter det.
Lägg tomatsåsen över hela degen.
Sätt plåten med pizzan i ugnens nedre del i 10-12 minuter.
Sauterade champinjoner
Bryn svampen i olja tillsammans med vitlöken.
Bräsera champinjoner med vita vinet tills vätskan har kokat ner och tillsätt persilja.
Rör om och låt vila.
Toppa pizzorna
Ta ut pizzan och lägg på mozzarella och valfria fyllningar. Sätt tillbaka pizzan i ugnen tills mozzarella har smält och blivit gyllenbrun, ca 5-8 minuter.