Pizza av julskinka

Pizza av julskinka
Foto: TV4

Den saftiga julskinkan med sin sälta gör sig verkligen som fyllning på pizza. Var noga med att inte få med något av griljeringen – senap på pizza är ingen hit.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 200-300 g skinka
  • 4 dl riven ost
  • 4 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg. Jäs i 40 minuter eller till dubbel storlek.
  2. Strimla julskinkan fint. Koka ihop tomater, tomatpuré, salt, peppar och honung på svag värme i en kastrull. Arbeta pizzadegen och dela den sedan i 4 delar, jäs i ytterligare 10 minuter.
  3. Sätt ugnen på 275°. Kavla ut de fyra pizzorna på ett bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen på pizzorna, strö över ost och sist skinkan. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda i 5-7 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept