Pitabröd med grönsaksfyllning

Pitabröd med grönsaksfyllning
Foto: TV4

Servera den här rätten som lunch- eller kvällsrätt. Pitamackorna passar också att packa ner som matsäck på utflykten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 pitabröd
  • 1 zucchini
  • olja att steka i
  • salt
  • 1 röd paprika
  • färska spenatblad
  • fefferoni
  • Hummus:
  • 1 burk kikärter (400g)
  • 0,5 spansk peppar
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk tahini, (sesampasta)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Hummus: Låt kikärterna rinna av i durkslag. Lägg dem i en mixer med chilifrukt, spiskummin, pressad citronsaft, olja och tahini. Mixa till en jämn smet. Krydda med salt och peppar och pressa ner vitlöken.
  2. Skiva zucchinin och stek skivorna i olja. Salta. Strimla paprikan. Skär upp pitabröden och lägg i hummus och spenatblad.
  3. Lägg i zucchini och paprika. Toppa med fefferoni.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept