Pistougratinerade ostron

Pistougratinerade ostron
Foto: TV4

Pröva att tillaga ostronen som omväxling. Varför inte gratinera dem med sydfransk pistou?

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 24 pinfärska ostron, fines de claire
  • 2 dl basilikablad
  • 1 dl färska spenatblad
  • 1 dl rapsolja
  • 1-2 vitlöksklyftor, beroende på storlek
  • malen svartpeppar
  • 30+30 g finriven parmesanost
  • grovt salt att gratinera i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme (275–300 °) och grill. Mixa eller finhacka basilikablad, spenatblad, olja och vitlök, krydda med peppar. Slå upp örtsåsen i en skål och vänd ner hälften av den rivna osten.
  2. Lägg en klick pistou i varje öppnat ostron och toppa med lite extra parmesan. Täck bottnen på en långpanna med grovt salt och lägg på ostronen. Baka precis under grillelementet i 1 minut med öppen ugnslucka. Servera ostronen direkt ur pannan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept