Pistagekaka med hallon och vit persika

Pistagekaka med hallon och vit persika
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pistagekaka med hallon och vit persika

13 ingredienser

En riktigt god dessert med pistagekaka, hallonglass, vit persika och färska hallon!

Ingredienser

Pistagekaka

  • 150 g strösocker
  • 35 g pistagepuré
  • 100 g äggvita
  • 100 g smör
  • 85 g mjölk
  • 160 g vetemjöl
  • 7 g bakpulver
  • 30 g majsstärkelse
  • 20 g florsocker

Servering

  • hallonglass
  • 1 ask hallon
  • 1 vit persika
  • 2 dl pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Vispa samman socker, pistagepuré och äggvita.
  3. Smält smöret och blanda ut med mjölken. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, maizena och florsocker. Vänd ner äggvispet.
  4. Häll ner smeten i en form och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera kakan tillsammans med hallonglass, riven vit persika och rivna pistagenötter samt färska hallon på sidan.