Pistage à la grand

POPULÄRT
Pistage à la grand
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Isabelle Aderheim HSB
Isabelle Aderheim HSB

Pistage à la grand

Av: Isabelle Aderheim

Från: Hela Sverige bakar

6 ingredienser

Ljuvliga småkakor med mandelmassa och pistage. Ringla lite mörk choklad över så är du hemma!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • 0,5 dl strösocker [50 g]
  • 1 äggvita [20-25 g]
  • ca 30 g mixade pistagenötter eller pistagemjöl [0,5-1 dl]

Garnering

  • ca 10 g pistagenötter, mixade
  • 150 g mörk choklad 70 %

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175 grader.
  2. Riv ner mandelmassan i en bunke. Tillsätt socker och blanda försiktigt runt med fingrarna i mandelmassan.
  3. Mixa pistagenötter om du inte har pistagemjöl. Tillsätt ca 30 g finmixad pistage i mandelmasseblandningen.
  4. Vispa upp äggvitan lätt och tillsätt lite i taget i mandelmasseblandningen. Rör hela tiden. Smeten får inte vara för lös, då är den svår att spritsa.
  5. Blanda tills ingredienserna gått ihop väl. Häll i smeten i en spritspåse med en liten slät, rund tyll.
  6. Spritsa ut små runda enkronor på bakplåtspapper.
  7. Låt stå i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter.
  8. Under tiden smälter du 50 g av chokladen över vattenbad.
  9. Finhacka resterande 100 g choklad och sedan vänd i det finhackade i den smälta chokladen.
  10. När kakorna är färdiga i ugnen tar du en sked och doppar i chokladen och ringlar tunt över kakorna.
  11. Toppa med hackad pistagen så det fastnar på den smälta chokladen.
  12. Låt nu svalna och sedan är det bara att njuta av dessa sega härligheter tillsammans med en kopp kaffe eller te.