Piroger med keso och spenat

Piroger med keso och spenat
Foto: TV4

Piroger är utmärkt att ha med sig som utflyktsmat. De håller sig bra och kladdar inte som mackor. Laga i förväg, frys in dem och ta ut ur frysen på morgonen så är den lagom tinad när ni når utflyktsmålet!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färsk spenat
  • 250 g burk keso
  • 1 ägg

Pirogdeg:

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk neutral olja
  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 1 tsk salt
  • 6,5 dl vetemjöl
  • samt 1 ägg att pensla med

Gör så här

  1. Deg: Värm mjölken till 37°. Rör i olja, salt och smulad jäst. Arbeta in mjölet. Arbeta kraftigt till en slät deg i 5 minuter med köksmaskin eller 10 minuter för hand. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek i 40 minuter.
  2. Riv spenaten i mindre bitar. Rör ihop spenat, keso och ägg. Dela degen i 16 bitar. Kavla ut varje bit till en tefatsstor rundel. Lägg fyllningen i en klick på mitten. Vik upp degen runt fyllningen och nyp ihop.
  3. Jäs pirogerna ca 30 minuter på plåten. Värm under tiden ugnen till 225°. Pensla de färdigjästa pirogerna med uppvispat ägg. Grädda i 10-15 minuter tills de har vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept