Piroger med färsfyllning

Piroger med färsfyllning
Foto: TV4

Bröd och pålägg i ett är praktisk utflyktsmat som inte kladdar. Packa gärna ner olika sköljda och färdigskurna grönsaker i plastpåsar och servera till.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 1,5 dl mjölk
  • 50 g margarin. smält
  • 15 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 250 g blandfärs
  • 1 st liten gul lök, hackad
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st ägg till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda mjölk och margarin. Låt svalna till 37° och rör ut jästen. Tillsätt salt, ägg och sist mjöl. Knåda en smidig deg. Jäs i 30 minuter.
  2. Fräs färs och lök i en panna. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka 20 minuter. Ställ färsen att svalna.
  3. Kavla degen tunt. Dela i decimeterstora fyrkanter. Fördela fyllningen, pensla med ägg runt kanterna och vik till trekanter. Tryck med en gaffel runt skarven.
  4. Lägg på plåt med bakpapper. Pensla ägg över och grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept