Pirog med skinka

Pirog med skinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pirog med skinka

7 ingredienser

Det finns även färdigkavlad smördeg i rund form i kyldisken. Pirogen passar utmärkt på buffébordet så att varje gäst kan skära sig en skiva av den.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fryst smördeg

Fyllning:

  • 200 g rökt skinka, tärnad (eller kokt skinka)
  • 2-3 dl ost, riven
  • 1,5-2 msk dijonsenap
  • 1 ägg, separera vita och gula
  • 1 dl grädde
  • 2 dl kokt ris

Gör så här

  1. sätt ugnen på 225°.
  2. Kavla ihop degen till en platta, ej för tunn. Ta ut största möjliga rundel och lägg på plåt med bakpapper.
  3. Blanda skinka, ost, senap, äggula, grädde och ris.
  4. Lägg fyllningen på ena halvan och vik den andra över. Tryck till runt kanten. Använd ev. restdeg till dekorationer.
  5. Pensla med äggvitan. Stick några lufthål. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.