Pirjos kantarellsoppa

15 m
4
Pirjos kantarellsoppa
Foto: TV4

Gräddig kantarellsoppa med persilja.

Dryck: Muscadet Sevre et maine (2275) sur lie 2014

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 april 2016
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 2 l kantareller (ca 600 g)
  • 3 schalottenlökar
  • 3 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 l utspädd grönsaksbuljong eller kantarellfond
  • 1 dl persilja, hackad
  • 0,5 tsk salt eller efter din egen smak
  • 0,5 tsk vitpeppar eller efter din egen smak

Gör så här

  1. Ansa och hacka svampen i småbitar och låt den ”svettas” i en varm kastrull.
  2. Skala och hacka löken.
  3. När vätskan har kokat in i svampen öka värmen och lägg i smöret. Fräs en stund och lägg i löken. Låt löken bli mjuk och häll på vinet, låt koka in lite.
  4. Blanda ner grädde och kantarellfond, låt koka ca 5-7 minuter och blanda in persiljan
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer eller matberedare.
  7. Servera med gott bröd, smör och ost!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept