Pilgrimsmusslor med gurksoppa

Pilgrimsmusslor med gurksoppa
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor med gurksoppa

Av: Ida - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 m + 1 h

Kryddiga pilgrimsmusslor på spett med en vitlöksdoftande gurksoppa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor, alt 12 små

marinad

  • 1,5 röd chillifrukt
  • 0,5 citron, saft + skal
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk Tony Chacheres creolekrydda
  • 6 msk majsolja (eller rapsolja)

Gurksoppa

  • 2-3 gurkor
  • 6 klyftor vitlök
  • 0,5 purjolök
  • ev 1 röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1,5 msk flytande kycklingbuljong
  • 3 äggulor
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Hacka chilli och vitlök, blanda med krydda och olja i en påse/bunke.
  2. Lägg i pilgrimsmusslor och låt dra minst 1 timme.
  3. Trä upp musslorna på blötlagda spett, grilla eller stek i ca 1-2 min per sida i hög värme.
  4. Hacka purjolök och ev chili och stek mjuk i olivoljan, häll på vatten och buljong.
  5. Skär bitar av gurka och vitlök och häll i kastrullen. Låt koka tills gurkorna är mjuka.
  6. Mixa soppan slät.
  7. Vispa äggulor och grädde. Tillsätt i den heta men ej kokande soppan (den skär sig då) strax innan servering.