Piggvarsfilé med champinjon- och örtsås

Piggvarsfilé med champinjon- och örtsås
Foto: TV4

Till den här rätten kan man naturligtvis använda sig av annan fisk. Och valfria grönsaker. Servera med ris eller kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g piggvarsfilé
  • vetemjöl
  • 3-4 schalottenlökar
  • 50 g färska champinjoner
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad gräslök

Till servering:

  • primörmorötter
  • sockerärter
  • färsk körvel
  • citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta piggvarsfiléerna och vänd dem i mjöl. Bryn fisk filéerna lätt på vardera sidan och lägg över i en smord ugnssäker form. Ställ anrättningen i ugnen under lock i 10 minuter.
  2. Skala och hacka schalottenlöken. Ansa och skiva champinjonerna. Bryn schalottenlöken och champinjonerna lätt i smör. Tillsätt vinet, grädden och senapen och låt koka ihop. Lägg ner de hackade örterna och avsluta med en klick smör.
  3. Koka grönsakerna lätt i saltat vatten. Fördela grönsakerna och fisken på varma tallrikar och häll såsen över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept