Piggvar med hollandaise

Piggvar med hollandaise
Foto: TV4

Enklare kan det inte bli, ingenting mer behövs, saltet finns redan i fisken och den blir helt fantastisk. Smält smör med pepparrot smakar fin till. Vill man ha lite extra lyx serverar man fisken med den här goda hollandaisesåsen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 st piggvar, stor minst 2 kg

Sås:

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 st äggulor
  • 1 msk vatten
  • citronsaft
  • kajennpeppar

Gör så här

  1. Skölj fisken och lägg den direkt i en långpanna utan folie, fett eller vatten. Sätt in fisken i ugnen på 100 grader och beräkna koktiden till 1 timme per kilo.
  2. Smält smöret i vattenbad och håll en jämn svag värme.
  3. Vispa äggulor och vatten i en annan kastrull över vattenbad tills blandningen tjocknar.
  4. Rör ned det smälta smöret i äggblandningen och var noga med att hålla samma temperatur på de båda blandningarna. Rör hela tiden annars kan såsen lätt skära sig och ta bara lite smör i taget.
  5. Krydda med citronsaften och en doft cayenne. Såsen kan ej värmas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept