Piggvar med hollandaise

Piggvar med hollandaise
Foto: TV4

Enklare kan det inte bli, ingenting mer behövs, saltet finns redan i fisken och den blir helt fantastisk. Smält smör med pepparrot smakar fin till. Vill man ha lite extra lyx serverar man fisken med den här goda hollandaisesåsen.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1 st piggvar, stor minst 2 kg

Sås:

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 st äggulor
  • 1 msk vatten
  • citronsaft
  • kajennpeppar

Gör så här

  1. Skölj fisken och lägg den direkt i en långpanna utan folie, fett eller vatten. Sätt in fisken i ugnen på 100 grader och beräkna koktiden till 1 timme per kilo.
  2. Smält smöret i vattenbad och håll en jämn svag värme.
  3. Vispa äggulor och vatten i en annan kastrull över vattenbad tills blandningen tjocknar.
  4. Rör ned det smälta smöret i äggblandningen och var noga med att hålla samma temperatur på de båda blandningarna. Rör hela tiden annars kan såsen lätt skära sig och ta bara lite smör i taget.
  5. Krydda med citronsaften och en doft cayenne. Såsen kan ej värmas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept