Picklade äpplen på Ernsts vis

Spela video Picklade äpplen
Foto: Christopher Thaung

Äpplen som klyftas och picklas i en kryddig ättikslag. Ett kul och fräscht tillbehör till julskinkan.

15 december 2016

Du behöver

  • 1 rödlök, skivad
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 dl ättikssprit (12 %)
  • 2 dl råsocker
  • 3 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 5 syrliga vinteräpplen

Gör så här

  1. Koka upp en lag av samtliga ingredienser utom äpplena.
  2. Skär runt äpplenas kärnhus, men behåll skalet på. Klyfta äpplena.
  3. Sjud äpplena i lagen i ca två minuter och häll upp i en väl rengjord burk med tättslutande lock, kyl ner.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept