Picklad vintersquash

Inlagd vintersquash (välj t ex butternut, uchiki kuri eller jarrahdale) med kanel, stjärnanis och citrus. Otroligt gott som tillbehör till olika rätter.

16 februari 2017

Du behöver

  • 1 vintersquash (ca 1 kg), till exempel butternut, uchiki kuri eller jarrahdale
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1-3 kanelstänger
  • 2 stjärnanis

Ättikslag

  • 9 dl vatten
  • 6 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 3 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Skala vintersquashen med en rejäl kniv. Hyvla den därefter tunt på mandolin – eller med osthyvel – och lägg i en bunke.
  2. Skala apelsinen och citronen med potatisskalare, undvik att få med det vita innerskalet. Strimla skalen med en kniv och blanda med vintersquashen i bunken.
  3. Lägg ner kanelstången och stjärnanisen och pressa över saften från citrusfrukterna. Blanda runt.
  4. Lägg vintersquashen i väl rengjorda burkar med en bit kanelstång i varje burk.
  5. Hetta upp vatten, socker och salt tills det börjar koka. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ättikspriten. Häll lagen direkt över den hyvlade vintersquashen så att det täcker och sätt genast på lock.
  6. Låt stå i 1 dygn innan du börjar kalasa. Förvara burkarna svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept