Piccatapanerad zucchini med paprikaris

Piccatapanerad zucchini med paprikaris
Foto: TV4

Zucchini har av naturen en mild smak. Panerad på samma sätt som en piccata får den härlig smak av parmesanost.

27 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g zucchini
  • 2 msk smör

Panering:

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk örtsalt
  • 1 krm malen svartpeppar

Äggpanering:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl nyriven parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver

Paprikaris:

  • 4 portioner kokt ris
  • 2 dl tärnad gul paprika
  • salt

Gör så här

  1. Paprikaris: Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackning. Skär paprikan i små tärningar som får koka med riset de sista 5 minuterna. Krydda med salt.
  2. Blanda mjölet med kryddorna till en mjölpanering. Vispa ihop ägg med parmesanost och paprikapulver till en äggpanering. Skär zucchinin lite snett i ca 1/2 cm tjocka skivor. Vänd först zucchiniskivorna en och en i kryddmjölsblandningen. Skaka av överflödigt mjöl och vänd slutligen zucchinin i ägg- och ostpaneringen.
  3. Låt smör bli lätt gyllenbrunt i en stekpanna. Lägg i zucchiniskivorna i pannan, se till att du får med en del av äggsmeten på varje skiva. Stek skivorna till vacker färg 1 - 2 minuter på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept