Uppsalastuvning

Uppsalastuvning
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g kokt rimmad oxbringa
  • 1 l buljong från oxbringan alt. grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1 st stor morot
  • 0,5 st kålrot
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st rotselleri
  • 4 st potatisar, av fast sort
  • 1 st lagerblad
  • timjan
  • 3 st vitpepparkorn
  • 3 st kryddpepparkorn
  • salt
  • persilja

Senapskesella

  • 2 dl kesella, 10 %
  • 3 msk grovkornig senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kesellan med senapen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär oxbringan och alla skalade grönsaker i cirka 2x2 cm stora tärningar.
  3. Koka oxbringan och grönsakerna i buljongen från oxbringan, cirka 10 minuter under lock. Krydda med lagerblad, timjan, vit- och kryddpeppar
  4. Smaka av med salt och servera med hackad persilja. Toppa med senapskesella.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept