Ljummen sallad på kantarell, färskpotatis och morot med sardellaioli

Du behöver

  • 0,5 kg färskpotatis, borstad och kokt
  • 200 g kantareller
  • 1 knp morötter, små och kokta
  • 1 knp färsk lök, kokt och skuren i klyftor
  • 1 kruka dill
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 1 ask sardellfiléer i olja, 35 g
  • 2 st äggula
  • 1 tsk senap
  • 4 dl neutral olja tex solrosolja
  • saften från 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Borsta och koka potatis och morötterna. Koka löken hel tills den känns mjuk.
  2. Rensa och putsa kantarellerna. Stek dem i smör tills de fått en gyllenbrun färg. Dela ner grönsakerna i skedvänliga bitar, blanda samman med de varma kantarellerna och smaka av med dill, salt och peppar.
  3. Lägg äggulorna och senapen i en skål, tillsätt citronsaft och vispa ihop med en elvisp. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar med elvispen tills det att aiolin tjocknar. Vispa sedan i sardellfiléerna. Smaka av med salt och peppar
  4. Lägg upp den ljumma salladen på små tallrikar och toppa med sardellaioli.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept