Ceviche på insjökräfta, apelsin och chili

Du behöver

  • 200 g kräftstjärtar, skalade
  • 0,25 gurka, skalad och skuren i små tärningar
  • 2 st lime, saft och skal
  • 1 st citron, saft och skal
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 dl chilisås
  • 2 st salladslök, späd
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 dl olivolja
  • Ev några stänk tabasco

Gör så här

  1. Tvätta citrusfrukterna och riv försiktigt av skalet, pressa ur saften. Strimla salladslöken och blanda samman övriga ingredienser till ?cevichemarinaden?. Smaka av marinaden och tillsätt tabasco om du vill ha lite mer hetta.
  2. Fördela kräftstjärtar och gurka i serveringsglasen, häll över ?marinaden? och låt mogna i kyl, minst 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept