Pilgrimsmusslor med avokadokräm

Pilgrimsmusslor med avokadokräm
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor, syrlig rödkål samt avokadokräm smaksatt med vanilj.

Dryckestips
Pinot Gris Reserve Alsace

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor (tinade eller färska)

Avokadokräm

  • 1 st avokado, urgröpt
  • 2-3 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st vaniljstång, delad och urskrapad
  • Salt, efter smak
  • Nymald svartpeppar, efter smak

Rödkål

  • 1 st rödkålshuvud, litet, finstrimlat
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • olivolja till stekning
  • 1 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • mangoldskott

Gör så här

  1. Avokadokräm
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  2. Rödkål
    Koka vinäger, vin och socker.
  3. Reducera till hälften.
  4. Stek kålen snabbt i oljan.
  5. Häll på vin/vinäger blandningen.
  6. Låt koka 2 minuter.
  7. Salta och peppra samt lägg i smöret och rör om.
  8. Musslor
    Stek pilgrimsmusslorna i het panna, max 30 sekunder på varje sida.
  9. Vid serveringbr>Fördela rödkålen på 4 tallrikar, musslorna på kålen och sedan avokadokrämen.
  10. Garnera med mangoldskott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept