Phool Gobi - blomkål- och cashewmasala

20 m + 5 h
6
20 m + 5 h
6

Du behöver

  • 1 dl cashewnötter
  • 300 g blomkål (ca 0,5 huvud)
  • matolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl kikärtor, kokta
  • 3 dl vatten
  • salt

Gör så här

  1. Blötlägg cashewnötter i 2 dl vatten i minst 5 timmar. Mixa sedan cashewnötterna tillsammans med blötläggningsvattnet till en slät kräm.
  2. Hacka ner blomkålen till mindre bitar. Hetta upp en gryta med olja och stek blomkålen i ca 5 minuter under omrörning. Stek tills blomkålen fått fin färg och salta.
  3. Tillsätt löken och kryddorna och fortsätt bryna tills löken är mjuk. Tillsätt 1 dl vatten, kikärtor och vinäger. Låt det småputtra i några minuter tills vätskan kokat in lite.
  4. Tillsätt sedan cashewkrämen och låt det koka ihop på svag värme. Passa så att det inte bränner för cashewkrämen sätter lätt sig i botten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept