Chokladtryffelpaj med passionsfrukt

Chokladtryffelpaj med passionsfrukt
Foto: TV4

Chokladtryffelpajen är inte bara vackert att se på, utan också fenomenalt god.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och finns även med i kokboken med samma namn. Alla recept som är utvalda till kokboken är provlagade och bearbetade av matskribenten och kocken Tove Nilsson.

2 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

Botten

  • 50 g smör
  • 0,5 paket digistivekex à 400 g

Fyllning 1

  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 st röd chilifrukt, finhackad
  • 300 g mörk choklad, finhackad
  • 4 msk smör, rumstempererat
  • 2 tsk mörk rom
  • 300 g vit choklad, finhackad
  • Passionsfruker

Gör så här

  1. Botten
    Smält smöret.
  2. Mixa digistivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop.
  3. Tryck ut massan i en form, gärna plastad i botten.
  4. Fyllning 1
    Koka upp 2 ½ dl grädde tillsammans med chilin.
  5. Ta av kastrullen från plattan.
  6. Blanda i den mörka chokladen och rör tills den har smält.
  7. Tillsätt 2 msk smör och rör tills även det smält.
  8. Smaksätt med rom.
  9. Häll smeten över digestivebottnen och ställ pajen i kylen ca 1 timme tills chokladen stelnat.
  10. Fyllning 2
    Koka upp resten av grädden.
  11. Ta kastrullen från värmen.
  12. Rör ner den vita chokladen i grädden tills den smält.
  13. Tillsätt resten av smöret och rör tills även det smält.
  14. Häll smeten över den mörka chokladpajen.
  15. Ställ pajen i kylen minst 3 timmar och låt den stelna.
  16. Vid servering
    Toppa med passionsfrukt vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept