Pasta med söta päron - Interpreatione di pasta Quatro Leoni

Pasta med söta päron - Interpreatione di pasta Quatro Leoni
Foto: TV4

Pasta med söta päron - Interpreatione di pasta Quatro Leoni

Av: Philip Ajeenah

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

En enkel pasta som smakar underbart med de italienska smakerna vitlök, olja och päron.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk tortelloni fylld med ricotta
  • 2 italienska päron, med söt smak
  • 2 msk italiensk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök
  • italiensk olivolja
  • vitpeppar
  • italienskt havssalt
  • parmesanost
  • färsk mejram
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten och salt i en stor kastrull.
  2. Skala och skär upp päronen i tärningar om ca 1 cm. Skala och hacka vitlöksklyftan. Lägg pärontärningarna och vitlöken i en bunke tillsammans med olivoljan, honungen och vitpeppar.
  3. Koka pastan några minuter kortare än anvisat, häll av vattnet.
  4. Häll innehållet i bunken i en stekpanna och bryn i 3 minuter.
  5. Häll i pastan i stekpannan och bryn allt tillsammans i cirka 2 minuter ytterligare, till dess päronbitarna och pastan fått fin färg.
  6. Lägg upp på tallrik och garnera med färsk mejram.
  7. Servera och riv parmesanosten över respektive portion, salta och peppra efter behag.