Tomatsoppa som hettar

Tomatsoppa som hettar
Foto: TV4

Tomatsoppa som hettar

Av: Petter Tideström

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

40 min

Italiensk inspirerad tomatsoppa med färsk timjan. Serveras med vitlöksbröd och färskost. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Dopff Bru. Italiensk inspirerad tomatsoppa med färsk timjan. Nr 7410

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl hönsbuljong
  • 500 g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 dl färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • cayennepeppar och eller chilipeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mousserande vin

bröd

  • 2 skivor landgångsbröd
  • 1 ask Cantadou, vitlök
  • 2 dl färsk basilika

Att steka i

  • vitlök
  • smör

Gör så här

  1. Tillagning soppa: Hacka löken och vitlöken och bryn med smör i en kastrull. Tillsätt tomat, buljong, salt, peppar, vatten timjan och lagerblad. Koka i ca 20 minuter. Mixa soppan med en stavmixer. Tillsätt grädde och vin koka i ca 5 min till smaka av med cayennepeppar och salt och svartpeppar.
  2. Tillagning bröd: Skär upp landgångsbröd i 3 cm breda längor och stek dom i en panna med smör och hackad vitlök tills dom får fin färg. Mixa en vitlöksost ex cantado med 2 dl färsk basilika. Lägg på ett rikligt lager på varje bröd.