Mörk chokladtryffel med sting

Mörk chokladtryffel med sting
Foto: TV4

Mörk chokladtryffel smaksatt med färsk chili på en spegel av chokladsås och färska hallon. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Banyuls Nr 96566

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

19 oktober 2009
Visa mer
4h
4

Du behöver

Tryffel

  • 1 st färsk chilifrukt
  • 1,5 dl grädde
  • 300 g mörk choklad (minst 70%)
  • 1,5 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g smör
  • kakao till garnering

Chokladsås

  • 1,5 dl grädde
  • 25 g smör
  • 1,5 msk kakao
  • 1 msk socker
  • 0,5 dl sirap
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Tillagning tryffel: Hacka chilin och ta bort ca hälften av kärnorna. Koka upp grädde tillsammans med chilin i ca 5 minuter. Sila av chilin och tillsätt smör, choklad, socker och salt. Smält ner till en jämn fin smet på låg värme. Häll upp smeten i en forn och ställ in i kylen till nästa dag eller frysen om det är bråttom. Ta en sked och skrapa upp önskad mängd och forma till kulor. Rulla kulorna i kakao.
  2. Kan med fördel göras dagen innan servering.
  3. Chokladsås: Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka upp, låt sjuda till en tjock konsistens. Ca 20 min. Serveras rumstempererad tillsammans med säsongens bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept